Google MUM update

Google rolt binnenkort een nieuwe update van de zoekmachine uit. Ze gaan weer een stap verder met een betere informatievoorziening en een aantal handige oplossingen. Zo wordt er nu vooral info getoond van websites in de taal waarin je zoekt. Dit gaat veranderen. Daarnaast gaat Google aanvullende informatie op de vraag tonen en gaan ze handige tools als Google Lens inzetten.

Google MUM update, een nieuwe stap voorwaarts in AI en Informatievoorziening

Binnenkort rolt Google een nieuwe update voor zijn zoekmachines uit. Superinteressant voor iedereen die een website heeft. Want hoe gaat Google met zijn nieuwe algoritmes om met jouw positie. Gelukkig verandert er wat dat betreft weinig t.o.v. de vorige Google versie. Zo lang je je maar richt op kwalitatieve content. We hebben al eens een artikel over SEO en Internet Marketing gepubliceerd. Lees dat artikel eens door.

Waar het vooral op neerkomt is dat je je teksten echt voor je bezoeker moet schrijven en niet voor de zoekmachine. Voor Google is het belangrijk dat bezoekers relevante informatie op hun vragen vinden. Dus hoe informatiever je bent, hoe beter je gevonden wordt. Want als jij het antwoord op de vraag van de bezoeker hebt dan zal Google dat graag laten zien. Vanzelfsprekend zijn er wel zaken waar je op moet letten bij het schrijven van je teksten en het gebruik van beelden. We zullen hier in een volgend artikel verder op in gaan. Wat gaat er nu veranderen? Google gaat de technieken voor AI (Artificial Intelligence) nog meer in zetten. Slim omgaan met data. Bij het ontwerpen van websites houden we al rekening met SEO in het webdesign. Waar kan je zelf al rekening mee houden. Enkele voorbeelden.

Google Translate

Op dit moment zoekt Google de antwoorden voor je vraag vooral binnen je eigen taalgebied. Iemand die een vraag in het Nederlands stelt krijgt dus resultaten voorgeschoteld van Nederlandstalige sites. Dat gaat veranderen. Vindt Google straks namelijk een beter antwoord op een Franstalige website dan zal dit antwoord vertaald worden met Google Translate en zal je die deze info als antwoord in het Nederlands met een link naar de Franse site krijgen. Er komt dus meer concurrentie.

Google Lens

Google heeft al een tijdje Google Lens. Als je deze app nog niet op je telefoon hebt moet je deze eens installeren. Het is echt heel leuk. Met Google Lens kan je je camera op een voorwerp richten en Google zal je direct vertellen wat je ziet, waar je dit kan kopen, en zal je websites tonen. Ze gaan Google Lens nog geavanceerder inzetten. Je kunt straks namelijk Lens op een voorwerp richten en daarbij een vraag stellen. Zie bv onderstaand voorbeeld. Google zal je vertellen of dit geschikte schoenen zijn!

Google Tips

Google zal daarnaast meer context gaan geven om je te helpen met het juiste antwoord. Een voorbeeld hoe dit eventueel in zijn werk kan gaan. Stel dat je aan Google de vraag stelt. Wanneer is koning Willem koning geworden? Google zal kunnen antwoorden. Welke Willem bedoel je? Je geeft als antwoord: koning Willem Alexander. Google geeft als antwoord: 30 april 2013 met een link naar bv Wikipedia. Ik heb een video van de kroning. Jij reageert: laat zien…