Ontdek de kracht van AR, VR en 3D technologie

Ontdek wat de augmented reality en virtual reality voor jouw bedrijf kan betekenen

In het algemeen kunnen AR en VR bedrijven helpen om nieuwe manieren te vinden om hun producten of diensten aan te bieden, klantbeleving te verbeteren, productiviteit te verhogen en nieuwe markten te bereiken. Virtual Reality is ideaal voor training en opleiding, ontwerp- en conceptontwikkeling. AR kan juist weer perfect gebruikt worden voor productpresentaties door extra informatie toe te voegen. AR en VR bieden daarnaast geweldige mogelijkheden om remote samen te werken.
#
Augmented reality content
#
Onboarding nieuw personeel
#
Website 3.0
#
Verpakkingsontwerp
#
Beursstand, signing en buitenreclame
Training, online leren, elearning
Virtuele showroom waar je de collectie onbeperkt kunt uitbreiden
Virtuele tours via welke je klanten en relaties kennis kunt laten maken met het bedrijf en de diensten
3D omgeving of 3D weergave van objecten zodat je klant en medewerker meer informatie kunt geven
Uitbreiding van je fysieke locatie (winkel, fabriek, werkplaats) met Augmented Reality content om de werkprocessen te versnellen, vereenvoudigen of verrijken
Website 3.0, laat zien dat je voorop loopt en innovatief bent en waarmee je klant en relatie kunt voorbereiden zodat leads ook echte leads zijn en klant en relatie exact weet wat je biedt
Personeelswerving. Laat potentieel personeel al kennis maken met de organisatie door hen zelf te laten ervaren
Onboarding van nieuw personeel, biedt nieuw personeel een virtuele tour met informatie nog voordat ze daadwerkelijk op kantoor komen
Veiligheidstraining. Train personeel virtueel in een realistische omgeving

Cases  Ambasco spatial Lab

Waarom je met Ambasco Spatial Lab in zee moet gaan

We zien de Metaverse en alle innovaties rondom digitale oplossingen als Virtual Reality, Augmented Reality, 3D scans van de omgeving, virtuele tours, enzovoort als toepassingen voor de volgende generatie websites.

Onze creatieven zijn hier al tijden mee aan het experimenteren en we leveren steeds meer toepassingen op die websites rijker aan content maken en leerervaringen bieden die ongekend zijn. Diverse oplossingen die we bij klanten hebben opgeleverd voegen direct iets toe. Of aan het werven van personeel, opleiden van personeel, genereren van leads of aan het verbeteren van bedrijfsprocessen. Denk aan virtuele vergaderruimtes waar personeel samen komt in een inspirerende metaverse omgeving of aan augmented reality oplossingen die tablets en telefoons direct vervangen.

Onze specialisten zijn heel praktisch ingesteld. Geen wollig taalgebruik met hippe termen, gewoon toepassen wat zinvol is. Niet zomaar VR toepassen omdat dat vooruitstrevend is, maar kijken wat goed werkt. Wellicht is een Matterportal scan van je locatie een veel betere oplossing als een 360VR film of een volledige VR experience.

Matterportals, de 3D ruimte scan met content!

Een Matterportal is een haarscherpe digitalisering van een omgeving waar we allerlei content in kunnen plaatsen en waar we bezoekers scenarios, quiz, onboarding en elearning kunnen laten ervaren in een bijna realistische omgeving. Denk aan een 360 graden scan van een fabriek. We scannen de ruimte en verwerken deze scan tot een virtuele omgeving. Op die manier creëren we een digitale tweeling van de omgeving. Vervolgens gaan we de omgeving tot leven brengen door er allerlei functionaliteiten, extra content en informatie een toe te voegen. De digital twin kan in de website geplaatst worden of als apartte virtuele wereld online gezet worden.

Je kunt de digital twin, de Matterportal gebruiken voor:

  • Trainingen
  • Onboarding
  • Virtual Reality ervaring
  • Digitale showroom
  • Online webshop
  • Virtuele tour

Wat is Augmented Reality (AR) en hoe kan het je helpen?

Augmented Reality (AR) is een technologie die digitale informatie, zoals afbeeldingen, video's of 3D-modellen, toevoegt aan het beeld van de echte wereld dat door de camera van een apparaat wordt gezien.
Augmented Reality is een geweldige oplossing om de werkelijkheid waar je naar kijkt virtueel aan te passen.

Waar wij vooral goed in zijn, is het toevoegen van informatie en kennis aan fysieke objecten. Dan moet je denken aan Digital Assets als instructievideo's of een explode view die we ontwikkelen en als leermiddelen via Augmented Reality beschikbaar stellen. Bijvoorbeeld aan een onderhoudsdocument of instructievideo van een pomp in de fabriek of een exploded view van een 3D animatie van diezelfde pomp waarin we laten zien hoe de pomp werkt. Geweldig leermateriaal voor elearning en blended learning!

Wat is Virtual Reality (VR) en hoe kan het je helpen

Virtual Reality (VR) is een door de computer gegenereerde simulatie van een driedimensionale omgeving die je een compleet andere werkelijkheid laat ervaren. Door een speciale VR-bril wordt de zichtbare werkelijkheid vervangen door computergegenereerd beeld. De bril bevat een beeldscherm en sluit je zicht op de buitenwereld af. Doordat je ogen elk een eigen beeld zien, dat licht van elkaar verschilt, zie je diepte in de virtuele omgeving. Met andere woorden: je kijkt dan in 3D.

Virtual Reality is ideaal voor trainingsdoeleinden en entertainment. Onze focus ligt op training en we combineren VR graag met onze elearning en blended learning oplossingen.

Wat is een 360 graden video nu precies? Een 360 video is een video waarin de kijker om zich heen kan kijken. We filmen met speciale apparatuur de volledige ruimte waar de scene zich in afspeelt. De kracht van de 360video is dat je het gevoel hebt midden in de video te staan. Dit wordt nog eens versterkt als je een VR bril op hebt. We zetten 360 graden video’s in als we een praktijk leerervaring wil nabootsen. Denk aan iemand van de wijkverpleging die je ‘live’ laat mee maken hoe je een patiënt thuis bezoekt of een patiënt in het ziekenhuis die ontwaakt uit narcose en een delier ervaart. We kunnen de 360video ook interactief maken door kwisvragen, scenario’s en animaties toe te voegen.

De 360 video is een ervaring op zich. Maar we kunnen ook een stap verder gaan en een volledige VR ruimte ontwerpen en daar scenario’s in activeren zodat de student die de VR headset op heeft zelf kan ontdekken hoe iets werkt.

Een praktische en bijzonder krachtige oplossing is ook onze Matterportals 3D scans. Dit is een digital twin van een fysieke ruimte waarin we allerlei informatie plaatsen en welke je via een gewone browser of een VR headset kunt bezoeken. Meer informatie lees je wat verder op deze pagina.

Ontwerp je eigen virtuele wereld!

In de voorgaande voorbeelden zijn we uitgegaan van een realistische 1 op 1 kopie van de fysieke wereld. Dat hoeft niet! We kunnen ook samen met jou en zelfs samen met architecten waar we samen mee werken een virtuele omgeving ontwerpen en jouw verhaal vertellen. In deze wereld kunnen we je dromen uit laten komen. Denk aan een showroom, een ideale omgeving om je diensten en producten tentoon te stellen en waar je samen kunt komen met klant en businesspartners. Of denk aan een virtuele trainingsruimte waar we ook nog eens simulaties in kunnen doen. Vanzelfsprekend kunnen we deze omgeving koppelen aan de Matterportals en aan je website. En vanzelfsprekend kan je de wereld bezoeken via web en VR!

We werken met fantastische platformen van Spatial, Mozilla Hubs en Mona. Wat het beste is voor jou.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt?

We gaan graag met je in gesprek. Plan een kort kennismakingsgesprek in via de kalender. We maken dan online kennis en bespreken wat je wensen zijn. We kunnen dan uiteraard ook samen afstemmen of we een face-to-face afspraak in plannen.