E-Learning, online leren

Een creatieve benadering van e-learning maakt leren leuk.

Ons uitgangspunt is dat als je achter je laptop zit of op je telefoon je elearningcursus opent en je aan de slag gaat je direct door de content gepakt moet worden. Creatieve interactieve content die je op een leuke manier gepresenteerd krijgt in kleine hapklare brokjes zorgen ervoor dat je kennis op kunt nemen. Bij een elearningcursus missen we immers de enthousiaste docent, de elearning content moet het doen.
#
Specialist in creatieve online leeroplossingen
#
Makkelijk kennis opnemen
#
3D specialisten, voice over, illustratoren, video editors, animatiespecialisten
#
Virtual Reality & Augmented Reality leeroplossingen
#
Kennis van en connecties met diverse LMS aanbieders

Zij hebben ons al gevraagd te helpen met e-learning

LUMC

LUMC maakt gebruik van een LMS, leerplatform waar ze zelf cursusmateriaal in plaatsen. Voor de lancering van hun nieuwe website die draait op een eigen content management systeem hadden ze behoefte aan een creatieve oplossing om webbeheerders te leren zelf content op de website te plaatsen. Ambasco heeft alle video's en een cursus samengesteld die geplaatst is in het LMS van LUMC. De cursus en video's worden ondersteund door audio en downloadable cheatsheets in pdf.

# instructievideo's
# elearningcursus
# creatieve manuals

IDD Worldwide Diving

IDD is een wereldwijd actieve organisatie in duikopleidingen. Honderden duikscholen zijn bij hen aangesloten en maken gebruik van de opleidingen voor een duikbrevet van IDD. Voor je gaat duiken is het van belang dat je exact weet wat je moet doen als je onder water gaat. Theorie is hierbij van groot belang. Om dit deel te ondersteunen is een Elearningplatform, LMS, ingericht en is cursusmateriaal ontwikkeld. Cursisten kunnen nu via tekst, gamification, quizes en uiteraard beeldmateriaal als foto's, infographics en instructievideo's alle theorie leren.

Ter ondersteuning van de commercie is ook een elearning webshop ingericht waar cursisten en duikinstructeurs de online cursussen kunnen kopen.
# LMS
# Elearningcursus
# instructievideo's
# elearning webshop
Elearning oplossing
Elearning instructie video

Het elearning project

Een e-learningcursus ontwikkelen is eigenlijk een project zoals elk ander project waar we een vertaling moeten maken van wens naar resultaat

01 Intakegesprek

We starten met een intake. Wat is de wens, wat is de doelstelling. Op basis daarvan komen we met een voorstel en plan waarin we aangeven welke tools we het beste in kunnen zetten, hoe we het aanpakken en aan welke kosten je dan moet denken. Soms is een infographic gecombineerd met scenario’s en video de beste oplossing, soms een podcast, dan weer een 3d omgeving waarin we mensen zelf laten ervaren. Voor elke vraag is een unieke oplossing.

02 Ontwerpen en ontwikkelfase

Het inrichten van e-learning omvat het opzetten van een online leeromgeving, het creëren van leermaterialen en het implementeren van interactieve elementen zoals quizzes en discussiefora. Het is belangrijk om de doelen van de e-learning duidelijk te definiëren en deze te koppelen aan de ontwikkeling van de leermaterialen. Ook de technische aspecten, zoals de compatibiliteit met verschillende apparaten en toegang tot internet, moeten worden overwogen. Een goede ondersteuning en communicatie met de studenten is essentieel om het succes van e-learning te garanderen.

03 Eindfase

De laatste fase in het proces is de opleveringsfase. We helpen je tot aan de het daadwerkelijk in gebruik nemen van je leermateriaal. Heb je al een LMS, een elearning leerplatform, dan leveren we het cursusmateriaal in overleg aan of we zetten het leermateriaal zelf op je portal. Heb je nog geen LMS (Leermanagement Systeem) dan helpen we je hier ook bij. We hebben veel contact met verschillende LMS leveranciers en kunnen je adviseren welke het beste bij je past.

Enkele belangrijke ontwikkelingen op het gebied van elearning

Ervaar online leren in 3D, VR en AR

Het internet veranderd razendsnel. Een paar jaar geleden waren we blij met een informatiebrochure op het internet, vervolgens kwamen de webshops, daarna gingen we steeds meer videobellen. Nu zijn we steeds meer interactief bezig. We gaan elkaar online ontmoeten, we gebruiken Augmented Reality om meer te kunnen zien dan er werkelijk is. We gebruiken Virtual Reality om scenarios’s na te bootsen zodat het leren nog leuker en beter wordt. We maken ook steeds meer gebruik van 3D objecten en 3D omgeving. Een object kan je op die manier van alle kanten bekijken. Door een ruimte kan je wandelen alsof je er daadwerkelijk bent. Ideaal voor onboarding of voor training. Bekijk ook eens onze Matterportals 3D oplossingen en onze 360 graden video oplossingen voor VR.

Video first learning

Wat we hier mee bedoelen is dat beeld pakt, en bewegend beeld al helemaal. We zijn sterk in instructievideo’s, interactieve video’s, animaties. Maar ook screenrecordings die je kan toevoegen in je lesmateriaal en je interactie met de student.

Leren met interactieve scenarios

Kennis onthouden gaat beter als je het zelf ervaart. In plaats van dat we je eerste informatie voorschotelen in de vorm van tekst, beeld, video, instructies, animaties, etc… laten we de student zelf ontdekken wat ze moeten doen. We doen dat door bv vragen in een video te verstoppen of door video’s in scenes op te bouwen en af te laten spelen op basis van keuzes die de student maakt. Of wil je nog een stap verder gaan dan zetten we dat op in virtual reality of in een 3D scan en ontdek je zelf in de virtuele wereld hoe jouw keuzes uitpakken.

Microlearning

Korte lessen, hapklare brokjes informatie die je snel tot je kan nemen op elk moment van de dag. Dat is de basis van microlearning. Mensen zijn gewend aan snelle korte informatie. Door op een slimme manier je lesmateriaal in te delen hebben mensen steeds het gevoel dat ze snel klaar zijn en weer iets af kunnen vinken. Er is niets zo demotiverend als je het gevoel hebt dat er nooit een einde komt aan de cursus.

Blended Learning

Bij Blended Learning combineren we online en offline leercontent. Een andere naam voor Blended Learning is Hybride leren. De online leercontent moet de klassikale of 1 op 1 face to face training versterken. Een mooi voorbeeld is onze Hybridefabriek waar we samen met het Technisch College in Rotterdam en iTanks de industrie in Rotterdam helpen. We bieden allerlei online 3D en elearningcontent aan dat door de industrie en de studenten van het TCR gebruikt kan worden om extra kennis op te doen.

Het gebruik van The Learning-Lab
een LMS met heel veel potentie

Een LMS is een Learning Management System (Leermanagement Systeem), oftewel het elearningplatform waar je student uiteindelijk inlogt en de online cursus volgt. Het is het platform waar jij kan zien hoe de student het doet, wat de resultaten zijn, etc..
We werken standaard met TheLearning-LAB maar in sommige gevallen is de keuze voor een ander platform beter.

TheLearning-LAB

Ons paradepaardje! Dit LMS platform is bijzonder visueel en echt gericht op creatieven. We kunnen het platform en het cursusmateriaal mooi in lijn brengen met jouw huisstijl. Bovendien bevat TheLearning LAB ook een geweldige auteurstool. Met deze tool kan je op een hele creatieve wijze je cursus eenvoudig opzetten. Meer informatie over TheLearning LAB kan je op de website bekijken. TheLearning-LAB is vooral sterk in elearning oplossingen gericht op marketing.

Bovenstaand een krachtige video waarin we je alles vertellen over deze LMS.

Voor de industrie werken we vooral samen met de Interaction Groep. De LMS van SmartWise past perfect in combinatie met onze smart industry oplossingen zoals 3D matterportals, VR en AR learning, enzovoort.

Ook Sparkedon is een applicatie waar we enthousiast over zijn. Sparkedon is vooral gericht op MicroLearning. De kracht zit hem in de eenvoud en de mogelijkheid om korte vragenlijsten door te lopen. We koppelen Sparkedon weer aan onze AR oplossing voor Checklists.

Waarom Ambasco vragen je te helpen met je e-learning

Nou, omdat we al heel wat jaartjes bezig zijn en ervaring hebben met het omzetten van een lap tekst naar een creatieve visuele uiting. Of het nu een gedrukt cursusboek of een online training is. We zijn visueel ingestelde creatieven en naar onze mening moet online leren ook zoveel mogelijk visueel en audio gericht zijn. Uiteraard is het ook belangrijk dat je een stuk tekst moet kunnen lezen, maar onze ervaring is dat beeld of dit nu een infographic, video, 3D ervaring of een animatie is de kennis het makkelijkst overbrengt. Daarnaast merken we dat Podcasts het uitstekend doen. Luisteren naar een goed gesprek of verhaal is ideaal als je met de hond wandelt of in de trein zit.

Zelf een online elearningcursus maken

Er zijn vrij veel authoringtools in de markt waar je mooie cursussen mee op kunt zetten en die je als SCORM, HTML5 of xAPI kunt exporteren. De LMS, Leermanagement Platformen, waar wij mee werken zoals TheLearning LAB hebben een geïntegreerde authoringtool. Je kunt daar zelf mee aan de slag of we helpen je er mee. Maar je kunt ook eenvoudig beginnen met powerpoint en daar een eerste stap mee zetten. We kunnen je hier ook mee helpen. Denk aan instructievideo’s, scripts, maar ook elearningcontent creëren.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt?

We gaan graag met je in gesprek. Plan een kort kennismakingsgesprek in via de kalender. We maken dan online kennis en bespreken wat je wensen zijn. We kunnen dan uiteraard ook samen afstemmen of we een face-to-face afspraak in plannen.