Een goed grafisch ontwerp zet je op één

Op zoek naar een designbureau dat jouw visie kan vormgeven?

Onze grafische ontwerpers hebben een jarenlange ervaring in het vertalen van het verhaal van jouw merk, dienst of bedrijf naar een sterk en pakkend beeld.
#
Logo, huisstijl en branding
#
Ontwerp van website
#
Flyers, brochures, jaarverslag, posters
#
Verpakkingsontwerp
#
Beursstand, signing en buitenreclame

Cases grafisch ontwerp Ambasco

Onze aanpak

Voor we van start gaan willen we begrijpen voor wie we aan het werk gaan, wie de klant is en wat de doelstellingen zijn. Of het nu een grafisch ontwerp van een logo, huisstijl, poster of flyer is, het is van belang dat je boodschap op de juiste manier over komt. We starten dus eerst met een kennismaking, maar dat doen we niet alleen om te begrijpen wat de bedoeling is. We doen dat ook om de mensen achter de vraag te leren kennen. Want alleen als er ook een persoonlijke klik is gaat het werken.

01 Intakegesprek

Een intakegesprek is een belangrijk onderdeel in het proces. Tijdens dit gesprek wordt er besproken wat de specifieke wensen en eisen zijn van de opdrachtgever, en hoe deze vertaald kunnen worden naar een visueel ontwerp. Hierbij wordt gekeken naar aspecten zoals huisstijl, doelgroep, budget, en de gewenste uitstraling van het ontwerp. Aan de hand van deze informatie kan de ontwerper vervolgens een passend ontwerp maken, en eventueel aanpassingen doen voordat het definitieve ontwerp wordt goedgekeurd. Het intakegesprek is daarom een belangrijke stap in het zorgen voor een succesvol eindresultaat.

02 Ontwerpen en ontwikkelfase

De ontwerpfase is een cruciale stap in het proces van grafisch ontwerp. Tijdens deze fase wordt er gewerkt aan het creëren van een visueel ontwerp dat voldoet aan de wensen en eisen van de opdrachtgever. Dit kan betekenen dat er verschillende concepten wordt ontwikkeld en uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Het proces kan variëren afhankelijk van de opdracht, maar kan bestaan uit onderzoek naar de doelgroep, het ontwikkelen van moodboards, het schetsen van ideeën, het maken van digitale schetsen en het uitwerken van het ontwerp in de juiste software. Het is belangrijk dat de ontwerper in deze fase goed communiceert met de opdrachtgever om ervoor te zorgen dat het eindresultaat aan de verwachtingen voldoet.

03 Eindfase

De laatste fase in een grafisch ontwerpproces is de opleveringsfase. In deze fase wordt het definitieve ontwerp gecontroleerd op technische juistheid, spelling- en grammaticale fouten en of het voldoet aan de eisen en wensen van de opdrachtgever. De opdrachtgever krijgt de gelegenheid om het ontwerp te inspecteren en eventuele laatste opmerkingen of veranderingen aan te geven. Na goedkeuring van de opdrachtgever wordt het ontwerp opgeleverd en wordt het project afgesloten.Deze laatste fase is belangrijk omdat het zorgt dat het ontwerp technisch juist is en aan de eisen van de opdrachtgever voldoet, voordat het gepresenteerd wordt aan de eindgebruiker.

Ontwerp van een logo, huisstijl of restyle logo

Een logo ontwerpen is het proces van het creëren van een visueel symbool dat een bedrijf of merk representeert. Het is een belangrijk onderdeel van branding en kan helpen bij het opbouwen van een herkenbare identiteit voor een bedrijf. Een goed ontworpen logo moet eenvoudig zijn, herkenbaar zijn en consistent zijn met de boodschap en het beeld van het bedrijf. Het proces van het ontwerpen van een logo kan variëren van het werken met een professionele ontwerper om een uniek ontwerp te creëren, tot het gebruiken van een logo-generator om een sjabloon te personaliseren.

Ontwerpen en bouwen van een website

Webdesign is het proces van het ontwerpen en ontwikkelen van een website. Het omvat zowel de technische aspecten van het bouwen van een website als de esthetische aspecten van hoe de website eruit ziet en functioneert. Een goed ontworpen website moet gebruiksvriendelijk zijn, responsief zijn (zich aanpassen aan verschillende schermresoluties), en een duidelijke structuur hebben. Het proces van het ontwerpen van een website kan variëren van het werken met een professioneel webdesigner om een uniek ontwerp te creëren, tot het gebruiken van een website builder om een sjabloon te personaliseren.

Design van een verpakkingsontwerp

Verpakkingsontwerp is het proces van het ontwerpen en creëren van de verpakking voor een product. Het is een belangrijk onderdeel van branding en kan helpen bij het opbouwen van een herkenbare identiteit voor een merk. Een goed ontworpen verpakking moet aantrekkelijk zijn, informatief zijn, en consistent zijn met de boodschap en het beeld van het merk. Het proces van het ontwerpen van een verpakking kan variëren per opdracht. Meestal worden er in de eerste fase verschillende richtingen ontworpen en gepresenteerd. Na de definitieve keuze wordt het ontwerp, indien gewenst, doorvertaald naar een drukklaar bestand voor verdere verwerking.

Ontwerp van een brochure, flyer of poster

Een brochure, flyer of poster is een informatief document dat vaak wordt gebruikt om producten of diensten te presenteren. Een goed ontwerp moet aantrekkelijk zijn, informatief zijn, en consistent zijn met de boodschap en het beeld van het merk. Het proces van het ontwerpen van een brochure, flyer of poster kan variëren maar zal in de basis niet verschillen van onze manier van werken en de 3 stappen doorlopen om zo tot een goed professioneel grafisch ontwerp te komen. Voor het ontwerpen is het belangrijk om de doelgroep te begrijpen en een goede layout, beelden en tekst te kiezen die de boodschap en de visie van de organisatie overbrengt.

Aanpak van het ontwerpen van een beursstand

Een beursstand is een belangrijk onderdeel van een bedrijf of organisatie's marketingstrategie, het is vaak de eerste indruk die een bezoeker krijgt van een bedrijf of organisatie. Een goed ontworpen beursstand moet aantrekkelijk zijn, informatief zijn en consistent zijn met de boodschap en het beeld van het merk. Het proces van het ontwerpen van een beursstand kan variëren van het werken met een professioneel beursstand ontwerper om een uniek ontwerp te creëren tot het gebruiken van een beursstand ontwerp software om een sjabloon te personaliseren. Belangrijke aspecten zijn de locatie, de grootte, de verlichting, de lay-out en de interactie met de bezoekers.

Ambasco, pittig en soms een beetje eigenwijs

Wij werken graag samen. Ieder mens en iedere organisatie is anders en dat maakt het leuk. Ambasco staat voor eigenzinnig met een unieke visie. We zijn een hecht team en wat ons drijft is passie voor wat we doen, voor en met onze klanten. Ieder met zijn of haar eigen specifieke kwaliteit.
Avatar gemaakt van Frank van Ambasco. Gemaakt door Ambasco creatieve ontwerpers
Frank Huitenga
Account
Darrell Mott
Account
Maarten Ruoff
Junior Account
Boris Nuijten
Creatief
Marco Huitenga
Creatief
Connor Mott
Creatief
Hans de Redelijkheid
Copywriter
Gabriela Rivas Adames
VR/AR developer
Irin Sajan
software developer